STIGLI ZVANIČNI, ZABRINJAVAJUĆI REZULTATI! U posljednja tri dana čak 37 novozaraženih u USK!

Na području Unsko- sanskog kantona od 31. jula do 02. augusta pristigli rezultati su potvrdili prisustvo koronavirusa kod 44 osobe.

Najveći broj novozaraženih je iz Cazina, čak njih 25. Povećan broj zaraženih u ovom gradu ukazuje na nepoštivanje higijensko- epidemioloških mjera po preporuci Federalnog kriznog štaba.

U prilog tome govore ugostiteljski objekti, koji su u večernjim satima mjesta zabave i povećanog okupljanja ljudi, pri čemu je teško držati socijalnu distancu.

Teškoj situaciji doprinosi i činjenica, epidemiološku situaciju na području Kantona prate tek dva sanitarna inspektora.

PR0BLEM nedostatka ovog kadra biće jedna od tema sutrašnje sjednice Kriznog štaba USK, koja će biti održana u jutarnjim satima, za RTV USK, kazala je dr. Enisa Šabotoć, načelnice Odjela za INFEKTIVNE B0LESTI.

Podsjećamo, u posljednja 24 sata je u Bosni i Hercegovini na koronavirus analizirano 1.213 briseva od čega je pozitivnih bilo 166. U Federaciji BiH je potvrđeno 125 novozaraženih koronavirusom, dok je u Republici Srpskoj bilo njih 40.

U protekom danu je u Federaciji BiH testirano 627 uzoraka, od kojih je 125 pozitivno na CoV-19.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo u kojem je bilo 52 pozitivnih.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više