SEKRETAR SDP-A BOSANSKA KRUPA: Sud vraća na posao Ademira Mesića iako je koristio lažnu diplomu

Sudija Općinskog suda u Bosanskoj Krupi Admir Hairlahović 30. oktobra ove godine donio je presudu kojom se pon*štava kao nezakonito rješenje JP „Radio Bosanska Krupa“ o otkazu ugovora Ademiru Mesiću.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Osim toga, naređeno je da se Mesiću isplate neisplaćene plaće u ukupnom iznosu od 8.228,35 maraka sa zateznom kamatom, da na iste plaće obračuna i isplati poreze i doprinose, da nadoknadi troškove parničkog postupka u iznosu od 2.418 maraka, te da se Mesić vrati u radni odnos.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Ademir Mesić, tehnički sekretar Općinske organizacije SDP-a Bosanska Krupa, je u augustu 2016. godine pred Kantonalnim sudom u Bihaću proglašen kr*vim, jer je utvrđeno da je pribavio kriv**vorenu diplomu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osuđen je na ka*nu zatvora u trajanju od šest mjeseci.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Ademir Mesić zatvorsku ka*nu nije služio. „Ja sam zahvaljujući ušteđevini koju sam imao platio 18 hiljada maraka i nisam otišao u zatvor“, reći će Mesić u razgovoru za magazin Žurnal.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

JP „Radio Bosanska Krupa“ formirano je u prvim godinama nakon rata, a Mesić je bio jedan od prvih zaposlenika. U septembru 1996. godine je pod moralnom i materijalnom odgovornošću izjavio da je završio navedeni fakultet, ali da „ne posjeduje originalna svjedočanstva-uvjerenja o završenoj školi jer su ista uni*tena tokom agresije na Općinu Bosanska Krupa“.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Na osnovu neistinitih i kriv***orenih uvjerenja o završenom fakultetu, Mesić je u ovom preduzeću obavljao funkcije za koje je, prema sistematizaciji radnih mjesta, neophodna visoka stručna sprema. Mesić je bio direktor, te izvršni direktor za program, odnosno glavni i odgovorni urednik.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više