Raspad u SBB USK! Preko stotinu članova napustilo stranku, među njima skupštinski zastupnici, direktori, općinski vijećnici, ministri… (VIDEO)

U Bihaću je danas održana konferencija za novinare na kojoj su se prisutnim novinarima obratili sada već bivši članovi SBB USK.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Među prvima se obratio zastupnik u Skupštini USK Agan Bunić koji je kazao da napušta SBB iz razloga što je doveden pred svršen čin, odnosno da bira između ra*nog zl**inca Fikreta Abdića i stranke kojoj pripada.

Kako je kazao zastupnik Bunić, on nema pravo da ulazi u vlast s ra**im zl****cem, te zbog pritiska koji se odvijao posljednjih dana podnosi ostavku u SBB-u, te će trenutno djelovati nezavisno.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Poput zastupnika Bunić, tako je i zastupnica Ifeta Kadić podnijela ostavku u ovoj stranici iz istih navedenih razloga.

Prema riječima zastupnika Bunića, večeras je preko stotinu članova podnijelo ostavku u SBB USK, a među njima su brojni vijećnici, direktori, ministar, te mnogi drugi funkcioneri i članovi.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Podsjećamo, radna grupa SBB-a je optužila Agana Bunića i Ifetu Kadić  da su prekršili odredbe (član 74.) Statuta SBB BiH i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja kadrovske politike na području USK-a.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više