… / Potvrđeno: Tranzit kroz Hrvatsku za državljane BiH dozvoljen, ali uz dokumenta

Povodom informacija u bh. medijima kako je državljanima Bosne i Hercegovine zabranjen tranzit kroz Republiku Hrvatsku na Graničnom prijelazu Doljani do Neuma iz MUP-a RH su istaknuli da takve tvrdnje ne stoje, uz dodatno pojašnjenje, piše N1.

“Mi dopuštamo državljanima BiH tranzit kroz Repurblku Hrvatsku, uz dokument kojim moraju dokazati da će im biti dozvoljen ulazak u zemlje krajnjeg odredišta”, naveli su iz MUP Hrvatske.

Kao pojašnjenje navedenog, iz MUP-a RH navode primjer supruge koja posjećuje supružnika koji je na radu u Njemačkoj.

“U tom slučaju, ona bi trebala sa sobom imati vjenčani list kao potvrdu srodstva, te potvrdu dozvole boravka od svog supružnika, kao dokaz adrese gdje će boraviti. Priznate su i kopije, i uz ta dva dokumenta bit će dozvoljen tranzit”, pojašnjavaju iz MUP RH.

“Ako neko izlazi iz BiH pa ide dalje prema Neumu, dozvoljava se tranzit kroz Republiku Hrvatsku”, naglasili su iz MUP-a RH.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više