Otići ili ostati: Dilema mladih u BiH (VIDEO)

Dok mladi u sve većem broju odlaze iz zemlje u potrazi za boljim uslovima za život, nadležni i dalje pričaju o načinima ublažavanja problema. Konkretnih mjera nema. Iz Vlade Tuzlanskog kantona najavljuju u skorije vrijeme izjašnjavanje o strateškom dokumentu sa smjernicama djelovanja.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

U narednim sedmicama u Vladi Tuzlanskog kantona bi se trebao razmatrati strateški dokument: „Strategija o mladim na području TK“.

„Dokument je odredio određene prioritete i smjernice u budućem djelovanju, da bi razriješili određene probleme mladih ljudi. Jedan od problema je i odlazak sa područja TK. Očekujem da na Vladi donesemo dokument koji će biti upućen na Skupštinu”, kazao je Srđan Mićanović, ministar za kulturu, sport i mlade TK.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Nepoznato je hoće li strategija na nivou Tuzlanskog kantona doprinijeti ublažavanju problema barem u ovom dijelu zemlje, ali je neupitno da mladi već godinama napuštaju BiH i smjernice djelovanja su do sada morale biti poznate. Ili je lakše uvoziti radnu snagu?

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više