Objavljujemo spisak imena osoba koje krše mjere o kućnoj samoizolaciji

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je spisak osoba protiv kojih će biti pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja mjera izolacije na području Federacije Bosne i Hercegovine. Uprkos konstantnim upozorenjima iz nadležnih institucija, kao i ljekara, pojedini građani postupaju nesavjesno.

Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH danas je dala mišljenje u vezi s objavom imena osoba koje krše mjere izolacije.

– Smatramo da nije protuzakonito objaviti minimum podataka o osobama koje krše zakone, odnosno određene zabrane određenih organa. Radi se o evidentnom kršenju zakona, i to onih kojima se štite i spašavaju životi ljudi. Samim tim, javni interes je nadjačao pravo na zaštitu ličnih podataka. A tome je aktivno doprinijela i osoba koja krši zakon – navode, između ostalog, iz Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH.

Inspekcija objavila spisak - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više