Nova pravila / Vozite za Njemačku, ovo ne smijete imati kod sebe kad vas zaustavi policija

Vozačima u njemačkoj pokrajini Saksoniji zabranjeno je da nose kape i naočale za sunce ukoliko nose zaštitne maske, javio je njemački list Bild.

Prema pisanju lista, Saksonija je prva pokrajina u Njemačkoj u kojoj je vozačima koji nose zaštitne maske zabranjeno da nose naočale za sunce i kape jer moraju biti prepoznatljivi na snimcima kamera koje prate saobraćaj.

“Nošenje kape ili naočala za sunce zajedno sa maskom, koja prekriva lice i usta, čini vozače neprepoznatljivim. Zato to nije dozvoljeno”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Saksonije Roland Voler.

On je objasnio da se “opšte crte lica” vozača moraju vidjeti na bezbjednosnim kamerama u saobraćaju.

Voler je dodao da je službenicima koji su odgovorni za pisanje kazni savjetovano da pristupaju svakom slučaju individualno kada sprovode novo pravilo. U Saksoniji je od ponedjeljka, 15. februara, obavezno nošenje maski u vozilima ukoliko se u njima nalaze članovi više od dva domaćinstva.

Stanovnici Njemačke od prošlog mjeseca moraju da nose posebne zaštitne maske u javnom prijevozu i supermarketima. U tim slučajevima nisu dozvoljene maske od običnog materijala ili maske ručne izrade.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti