Nacionalna netrpeljivost u Krajini: Nakon Bosanskog Petrovca, novi incident u Bosankoj Krupi (VIDEO)

Mediji iz manjeg bh. entiteta izvještavaju o srpskim povratnicima u selo Vranjska kod Bosanske Krupe za koje kažu da su u strahu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

VEZANE VIJESTI: Bosanski Petrovac: Policija kaznila dvojicu muškaraca jer su nosili šubare s kokardama

Naime, vijećnik SDA Emir Bešić  objavio je 9. januara snimak uvredljivog sadržaja pored pravoslavne crkve u ovom selu.

Emir Bešić, vijećnik SDA u Gradskom vijeću Bosanska Krupa, na neustavni praznik “Dan Republike RS-a” 9. januara snimio je video ispred pravoslavne crkve u srpskom povratičkom selu Vranjska. Video snimak postavio je na društvenim mrežama.

Srpski povratnici su sve prijavili MUP-u Unsko-sanskog kantona:Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– U ovom trenutku je prvenstveno bitno spustiti tenzije među stanovništvom, a sve podsjećamo da policija ima situaciju pod kontrolom – kazao je Ale Šiljdedić portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Snimak RTRS-a

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više