Milorad Dodik protiv prijedloga Gradskog vijeća Bihać o formiranju novog migrantskog centra na Lipi (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je neprihvatljivo da migrantski kampovi budu formirani u srpskim naseljima i da će se predstavnici Republike Srpske tome suprotstaviti.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

“To je nastojanje bošnjačke političke elite da pro*blem riješi baš na taj način, skrivajući svoju odgovornost za smještaj migranata”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je vidljivo da je migrantska kriza na vrhuncu i da ljudi koji se nalaze u BiH nisu adekvatno smješteni, iako dolazi zima.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

“Sa nivoa BiH, koji ima nadležnost za migracije, ništa nije učinjeno da taj pro*blem bude riješen sistemski. Ono ostaje otvoreno i sve veći pro*blem u BiH”, kaže Dodik.

Gradsko vijeće Bihaća dalo je juče saglasnost da na lokaciji Lipa između Bihaća i Bosanskog Petrovca, kao jedinoj koja je u gradskom vlasništvu, bude formiran privremeni prihvatni centar za migrante.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Lokacija je predložena sa namjerom da migranti budu izmješteni van naseljenih područja u Bihaću.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više