Migranti “preplavili” ulaz u Veliku Kladušu: Hiljade ih na ulicama, mještani strahuju

Migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu već dugo izmiče kontroli, međutim, NAJG0RE stanje je u Velikoj Kladuši.

Mještani ovog grada skoro svakodnevno apeluju na veliki broj migranata zbog kojih su, kako kažu, upl*šeni i osjećaju se nesigurno, jer su tamo mjesecima.

Zbog migranata mještani Kladuše ne izlaze iz kuća i ne šetaju po gradu, poručuju da ne mogu normalno živjeti. Nerijetko se spominju i sve učestaliji nap*adi migranata na građane Velike Kladuše.

Još od 2018. godine Unsko-sanski kanton je na samom ud*ru migracijskog talasa i hiljade ljudi je prošlo i još prolazi preko ovog područja.

Podsjetimo, Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić rekao je da nastoji ispitati sve mehanizme readmisije migranata u zemlje odakle su došli te da u tom poslu očekuje pomoć Austrije i drugih zemalja EU.

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više