Maske su pale! Ministar Mektić traži od IOM-a da produži ugovor sa BIROM, Miralom i Sedrom (FOTO)

Portal USN je došao u posjed dokumenta – molbe, koju je Dragan Mektić ispred Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine poslao Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM)Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

U ovom dokumentu jasno je vidljiva namjera Ministarstva sigurnosti koje moli IOM da produži ugovore o zakupu Sedre, BIRE i Mirala.

Ovakva molba direktno je kršenje zaključaka Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom u USK-a o zabrani produženja ugovora centrima BIRA i Miral.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Ovim centrima ugovori ističu 15. novembra. Nažalost, Ministarstvo sigurnosti BiH i IOM mogu dogovoriti produženje ugovora bez saglasnosti i pitanja Unsko-sanskog kantona, kao što je to do sada i bio slučaj.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više