Krajina primjer Sarajevu! Od 1.400 kontrolisanih, samo šest osoba prekršilo mjere samoizolacije

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona je potvrđeno da je u toku jučerašnjeg dana, policija izvršila kontrole čak 1400 osoba kojima su izdana rješenja o samoizolaciji.

Raduje podatak da je od 1400 kontrolisanih, samo 6 osoba prekršilo ovu mjeru i nije pronađeno na adresi.

MUP USK-a apleuje na građane da se pridržavaju izdanih naredbi i mjera u cilju prevencije i sprečavanja širenja epidemije koronavirusa.

Za razliku od USK, Kanton Sarajevo ima velikih problema sa osobama koje ne poštuju samoizolaciju. Naime, tokom protekla 24 sata policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su izvršili kontrolu 1.121 adrese s ciljem provjere poštivanja izrečenih mjera izolacije te tom prilikom 101 osoba nije zatečena na datoj adresi stanovanja.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više