KO LAŽE, A KO GOVORI ISTINU O KORONI?! Pogledajte zvanične podatke Zavoda za javno zdravstvo FBiH o broju aktivnih na području USK! (FOTO)

Prema posljednjim podacima o stanju zaraženosti koronavirusom u USK deset osoba je novozaraženo, a pozitivna su i dva retesta iz Velike Kladuše.

Novozaraženi slučajevi potvrđeni su kod tri osobe u Bosanskoj Krupi, četiri u Cazinu, u Ključu dvije i Bosanskom Petrovcu kod jedne osobe. Do sada je na područja Kantona koronavirus potvrđen u 361 slučaju. Trenutno aktivnih je 125 slučajeva.  

Međutim, ukoliko posjetite zvaničnu stranicu Zavoda za javno zdravstvo FBiH na kojoj se svakodnevno ažuriraju podaci (covid-19.ba), vidjet ćete da je taj broj puno već.

Naime, prema podacima Kriznog štaba USK na području Kantona je aktivno 125 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH taj broj veći za 52 slučaja, odnosno na području USK je 177 aktivnih slučajeva.

Podsjećamo, samo u proteklih sedam dana na području USK, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, zabilježeno je čak 69 slučajeva.

Također, zabrinjavajuće je da od ministrice zdravstva USK Nermine Ćemalović posljednjih dana ni traga ni glasa. Da li se radi o godišnjem odmoru u jeku pandemije koronavirusa ili je izostanak iz javnosti neke druge prirode, nije nam poznato, ali činjenica je da se posljednjih sedam dana epidemiološka situacija na području USK NAGL0 P0G0RŠALA.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više