KAKVA NOĆ U SDP BIHAĆ!! Sa liste skinuti oni najbolji? Adnan Habibija, Fatka Kulenović, Anita Redžić, Admir Čavkić i Amir Korčić skinuti sa liste za Gradsko vijeće

Noćas je zasjedao Izborni štab Gradskog odbora SDP Bihać. Da u bastionu SDP Krajine u Bihaću više nije onako demokratski kako je nekad bilo, znali smo svi, ali nakon ove noći, svim simpatizerima SDP-a će biti jasno kuda lideri SDP USK i SDP Bihać vode ovu stranku.

Naime, predsjednik Kluba vijećnika SDP u Gradskom vijeću Bihać, Adnan Habibija, predsjednica Kluba zastupnika SDP u Skupštini USK Kulenović Fatka, Anita Redžić predsjednica Foruma žena SDP Bihać, Admir Čavkić podpredsjednik SDP Bihać, te Amir Korčić poznati aktivista i član SDP Bihać i predsjednik Foruma mladih SDP Bihać, noćas su doslovno izbrisani sa liste SDP za lokalne izbore 2020. godine.

Prema informacijama portala USN.ba, izborni štab na čelu sa Havić Hajrudinom, predsjednikom štaba i ministrom finansija USK Vedranom Pršom, pobrisali su ono jedino što u narodu vrijedi u ovoj stranci, a to su pokazali stranački izbori, ali i izbori na kojima su imali učešće svi akteri ove priče. Ovakva odmazda prema dokazanim kadrovima neke stranke, nije zabilježena na ovim područjima gdje su uglavnom nezadovoljnici napuštali određene stranke, a Krajina je poznata po tome.

Da li će Sarajevo prešutati na ovakvo urušavanje SDP Bihać i dodatno propadanje nakon niza loših izbornih rezultata, ostaje nam da vidimo do potvrde lista od strane CIK-a.

Reakcija simpatizera SDP Bihać i članstva će se pokazati na samim izborima, kada će, ukoliko Centrala SDP u Sarajevu potvrdi liste iz Bihaća bez ove četvorkex, SDP Bihać zabilježiti najlošiji rezultat u eri demokratskih izbora u Bihaću.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više