Jutros uhapšen Boško Tubić, bivši šef odjeljena Kantonalne uprave za šumarstvo u Bosanskom Petrovcu

Rano jutros, po nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, po drugi put je uhapšen Boško Tubić inače bivši šef odjeljena Kantonalne uprave za šumarstvo u Bosanskom Petrovcu.

Boško Tubić je uhapšen zbog pokušaja utjecaja na svjedoke u predmetu za koji je također hapšen 2015.-te godine i koji se još vodi. U tom predmetu u decembu 2015.-te godine, Boško je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanja dara ili drugog oblika koristi.

Kako  neslužbeno saznajemo, prije nekoliko dana Boško Tubić je zaustavio svjedoka u njegovom predmetu ispred opštine Bosanski Petrovac i zaprijetio mu da mora dati lažni iskaz u vezi njegovog slučaja što je svjedok odmah prijavio Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Brzom intervencijom MUP-a USK koju je predvodio tužilac Adnan Tulić, Boško Tubić je jutros lišen slobode i trenutno je na ispitivanju.

Nakon svih ovih dešavanja možemo pretpostaviti da će tužilaštvo tražiti mjere pritvora s ciljem spriječavanja mogućeg utjecaja na svjedoka u predmetu “Boško Tubić”.

Više informacija o jutrošnjem hapšenju nakon službene izjave Tužilaštva USK.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više