Ispovijest Bužimljanina Fikreta Dedića: Kako sam izdržao 50 dana u zatvoru

Fikret Dedić, bivši pripadnik Armije RBiH koji je bio u zatvoru 50 dana zbog krađe tri metra drva, rekao je jučer u razgovoru za „Dnevni avaz“ da mu nije bilo lako, pogotovo što je bio odvojen od porodice, a sve što je želio jeste da zaradi novac kako bi prehranio porodicu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Dedić je prije tri dana pušten iz zatvora jer je kaznu otplatio uz pomoć građana širom države i Evrope koji su mu slali novac.

Na račun Suda u Bihaću uplaćeno je 12.900 KM.

– Sada je najvažnije da sam s porodicom, ženom i djecom. Djeca su najsretnija, a i ja sam sretan. Hvala svim dobrim ljudima. Osjećaj je divan kada znate da ne morate više nigdje ići – kaže Dedić.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Tvrdi da mu nije bilo lako u zatvoru, bez obzira na to što je bio samo pedesetak dana.

– Nije lako, naravno. Još imam traume. Ne mogu reći da se prema meni neko loše odnosio, da mi je bilo loše, ali zatvor je zatvor. Onaj osjećaj kada ste zatvoreni, niste s porodicom, nije to isto. Hvala Bogu pa se sada sve završilo – kaže on.

Pojasnio nam je da mu je teško pa*lo kada je saznao da je osuđen na pola godine zbog sječe drva.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Kako mi ne bi teško palo jer sam išao da zaradim komad hljeba, a ne da se obogatim – kaže Dedić.

Po dolasku u Bužim, kaže, odmah mu je došao prijatelj Hasan Isanović Hans i donio 1.000 maraka.

– Eto, to su moje kolege. Isti dan je došao. Nikada me nisu zaboravili. Ipak sam se ja bo*rio za ovu državu – priča Dedić.

Kaže da ga sada očekuje operacija, ali i opremanje sprata kuće. Tvrdi da mu još niko nije ponudio posao iako bi volio da radi.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Sada je plan da podignemo stepenice od para što mi je ostalo. Planiram i da kupimo nekoliko ovaca. Posao mi nisu ponudili, ali me čeka operacija kuka 30 maja. Vidjet ću sve šta će reći ljekari – kaže Dedić.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više