HOĆE LI SE KRAJIŠNICI UJEDINITI? Premijer USK pozvao sve političare u Krajini da se ujedine

Predstavnicima Unsko-sanskog kantona u parlamentima viših nivoa vlasti, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić uputio je danas poziv na zajednički sastanak i uspostavljanje koordinacije rada.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

„Kao izabrani predstavnici sa Unsko-sanskog kantona na svim nivoima vlasti vi ste ključni subjekt, predstavljate građane i imate posebnu odgovornost za rad u najboljem interesu svojih zajednica koje predstavljate. Molim da postavite interese građana Unsko-sanskog kantona ispred političkih i da svoj rad usmjerite na rad u partnerstvu radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i da date maksimalan doprinos za realizaciju projekata i aktivnosti od interesa za Unsko-sanski kanton kao što su izgradnja aerodroma u Bihaću, izgradnja i poboljšanje putne infrastrukture, projekat gasifikacije Unsko-sanskog kantona, izmjena postojećeg sistema raspodjele javnih prihoda između kantona i općina u Federaciji BiH i rješavanje migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

U skladu sa gore navedenim, Vlada Unsko-sanskog kantona ima namjeru u narednih 15 dana održati sjednicu (o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni) sa svim izabranim zvaničnicima u zakonodavnim tijelima viših nivoa vlasti na kojoj bi se zauzeli stavovi i precizirali prioriteti zajedničkog rada od značaja za Unsko-sanski kanton.
Uspostavljanje koordinacije izvršne vlasti Kantona i parlamentaraca s područja Unsko-sanskog kantona a s ciljem planiranog djelovanja, u interesu naših građana, bila bi dobra poruka i primjer za uspostavljanje mehanizma državne koordinacije u oblastima od posebnog značaja kao što je, na primjer, oblast migracija.“, navodi se u pozivu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Fotografija Vlada Unsko - sanskog kantona.

Fotografija Vlada Unsko - sanskog kantona.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više