Dobre vijesti za radnike iz Krajine! Slovenija od ponedjeljka ukida obaveznu samoizolaciju!

Osoba koja je rješenjem stavljena u samoizolaciju može se podvrgnuti testiranju tijekom trajanja iste. Ukoliko je rezultat testa negativan, nadležno tijelo opozvat će odluk o samoizolaciji.

Nova Odluka mijenja pravila za određivanje samoizolacije na temelju preporuke Evropske komisije. Uvodi se narančasti popis zemalja (zemalja s P0G0RŠAN0M epidemiološkom situacijom), zamjenjujući trenutni žuti popis.

Zemlje koje nisu na zelenom (sigurne zemlje) ili crvenom popisu (zemlje s L0ŠIM epidemiološkim uvjetima) nalaze se na narančastom popisu.

Negativan test dovoljan je da nema SAMOIZOLACIJE, objavljeno je na službenoj stranici Vlade Republike Slovenije.

Osoba koja uđe u Sloveniju i boravi u zemljama koje su na crvenom ili narančastom popisu ili dolazi iz tih zemalja, nalazi se u samoizolaciji na deset dana zbog moguće zaraze virusom SARS-CoV-2.

Međutim, samoizolacija se neće biti obavezna ukoliko osoba na graničnom prijelazu podnese negativan test na SARS-CoV-2 (COVID-19), koji nije stariji od 48 sati i koji je izvršen u državi članici EU-a, državi članici Schengen-a ili Sloveniji.

Izmjene zakona će stupiti na snagu u ponedjeljak, 28.09. 2020.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više