Carinik iz Bužima uzeo 1.600 eura mita da ne pregleda vozilo s robom iz Njemačke

Uposlenik Uprave za indirektno oporezivanje BiH Hamdija Nizandžić priznao je krivicu za KD  primanja dara i drugih oblika koristi.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Optuženi Nizandžić, rođen 1960. godine u Bužimu, uposlen je kao carinik na Carinskom referatu Gradiška, a u prisustvu advokata u potpunosti je sporazumno priznao krivicu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Priznao je da je u svojstvu i sa ovlaštenjima carinika UIO BiH, zajedno sa još jednom osobom, zahtijevao i primio dar u iznosu od 1.600 eura kako bi na carinsko područje BiH, bez nadzora i carinske kontrole, propustio teretno motorno vozilo sa tehničkom robom, uvezenom iz SR Njemačke.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

U skladu sa sporazumom za optuženog je predložena kazna od jedne godine za*vora, novčana kazna od 6.000 KM te oduzimanje nezakonite imovinske koristi stečene KD,  kao i naknada št*te budžetu BiH prouzrokovane propuštanjem carinskog nadzora za navedenu robu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više