Bihać do kraja godine dobija sportsku dvoranu

Grad Bihać bi do kraja ove godine trebao dobiti modernu sportsku dvoranu. Rekonstrukcijom i dogradnjom dvorane Luke znatno bi se poboljšali uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjili troškovi održavanja, ali i povećala energetska efikasnost. Međutim, dok se čeka na obnovu dvorane, brojni sportski klubovi u Bihaću, kao i rekreativci imaju probleme s organiziranjem treninga, objavljuje federalna.ba.

U nedostatku sportskih terena i dvorana, treneri su često prinuđeni improvizirati treninge, a posebno zimi, kada snijeg i niske temperature ne dozvoljavaju ni treniranje napolju. Međutim, uprkos svemu, sportski duh i dalje živi u Bihaću, a djeca nisu uskraćena za svakodnevno vježbanje.

Trener Nogometne škole Kolibri Mladen Šantić kaže kako svakodnevno održavaju treninge i stalno organiziraju utakmice: „Da je teško – jeste, ali naše kolege u Cazinu i Velikoj Kladuši imaju zatvorene dvorane“.

Isti problem imaju i bihaćki rekreativci. I oni, kao i sportski klubovi, na termine često idu u susjedne gradove. Dok se dvorana nije zatvorila, kažu, nisu bili ni svjesni koliko ima i klubova i rekreativaca.

Iz Sportskog saveza već su ranije kazali kako razvoja sporta nema bez razvoja infrastrukture. Radovi na dvorani Luke su u završnjoj fazi.

„Na neki način dobijamo dvoranu koja je po rijetkim evropskim standardima“, ističe Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju.

Odigravanje prvih utakmica i takmičenja u dvorani Luke očekuje se do kraja ove godine. Dva nova terena za loptaške sportove, tri manje sale za borilačke i aerobne sportove, te fitnes-centar samo su neki od sadržaja koje će obradovati bihaćke ljubitelje sporta.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti