Tinejdžerka uzela novac od roditelja, pa platila prijatelju da ih ub*je

Alisa Mišel Hačer (Alice Michelle Hatcher), 17-godišnjakinja iz Jumatile, Florida, uhap*ena je u ponedjeljak zbog pokušaja ub*stva svojih roditelja.

Ona je optu*ena da je ukrala 1.400 dolara sa računa svojih roditelja Majkla (Michael) i Temi Šeler (Tammy Scheller) te je nakon toga dva puta pokušala unajmiti nekoga da ih ub*je. Tinejdžerka je prvo ukrala njihovu debitnu karticu i podigla 500 dolara, od čega je 100 potrošila na ko*ain, dok je 400 dala prijatelju da joj ub*je roditelje.

Kada je on odustao, ona je s preostalih 900 dolara platila drugu osobu.

Slučaj je policiji prijavio tinejdžer koji je rekao da je Alisa zajedničkom prijatelju dala “gomilu para” da pronađe nekog ko bi to uradio. Alisin očuh je zvaničnik policije susjednog grada Klermonta, gdje radi već tri decenije.

Njen dečko je policiji rekao da je vidio Alisu 9. septembra na lokaciji poznatoj po prodaji droge i da mu je ona rekla da želi ub*ti svoje roditelje. Priznala mu je da je platila već dvoje ljudi da to obave za nju.

– Ona od svih ljudi… To je za mene šo*antno. Bila je tako slatka i mila djevojka. Kad god bi vidjela da je neko uznemiren, potrčala bi do njega – rekao je jedan učenik koji pohađa istu srednju školu kao Alisa.

Tinejdžerka je kasnije policiji priznala da je nakon neuspjelog prvog pokušaja ub*stva platila “crnom muškarcu” 900 dolara.

Ona će do saslušanja biti u pritvoru i dobila je javnog advokata, dok su njeni roditelji rekli da planiraju podnijeti tu*bu.

Alisini otac i majka nisu povrij*đeni, a njihova kćerka pojavit će se na sudu 3. oktobra. Motiv tinejdžerke zasad nije poznat. Zvaničnik policije oblasti Lejk Fred Džouns (Lake Fred Jones) rekao je da su Alisini roditelji “primjereni građani”.

– Ona je samo neko ko iz bilo kojih razloga nije želio svoje roditelje u blizini – rekao je Džouns.

Još nije poznato hoće li se Alisi suditi kao odrasloj osobi.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti