Švicarska uvodi karantin za osobe koje dolaze iz Bosne i Hercegovine

Švicarska od 23. jula uvodi dvosedmični karantin za putnike koji dolaze u ovu zemlju iz Bosne i Hercegovine, navodi se na ažuriranoj listi švicarskog Zavoda za javno zdravlje.

Od 6. jula obavezna je samoizolacija putnicima koji ulaze u Švicarsku iz BR0JNIH zemalja, a u skladu sa epidemiološkom situacijom, odnosno porastom broja novozaraženih koronavirusom.

Tako je porast zaraze u BiH utjecao na nove uslove za one koji iz naše zemlje putuju u Švicarsku.

Pored BiH, na ažuriranoj listi švicarskih zdravstvenih vlasti nalazi se još 15 novih zemalja, među kojima i naše susjedne Srbija i Crna Gora. Obavezni karantin će biti uk*nut jedino putnicima iz Bjelorusije i Švedske. Na listi su još desetine drugih zemalja u kojima je i dalje NEP0V0LJNA epidemiološka situacija.

Svi koji su u potrebi putovanja u Švicarsku, svoj dolazak trebaju prijaviti NADLEŽN0J kantonalnoj instituciji u ovoj zemlji. Svi koji ne budu otišli u karantin ili ne ispune dužnost prijavljivanja vlastima čine kaz*eno djelo prema švicarskom Zakonu epidemiji, a za koje ka*na iznosi 10.000 franaka.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više