OZBILJNO UPOZORENJE SRPSKOG LEKARA: Poslušajte reči dr Nemanje Damjanova

Težinu situacije dobro odslikava i promena u dnevnim potrebama za kiseonikom u Institutu

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov izjavio je danas da se u toj instituticiji ne oseća smanjenje broja pacijenata, da se dnevno otpusti oko 10 odsto pacijenata, ali isto toliko i primi.

“Još nismo osetili da se bilo šta popušta. Kada smo počeli da radimo ovo, predviđanje je bilo da će naše potrebe za zbrinjavanje teških bolesnika biti 30-40 odsto. Ispostavilo se da je to 90 odsto”, navodi Damjanov za RTS.

Kaže i da je situacija mnogo teža sada nego na proleće.

“Za ceo zdravstveni sistem ovo je pravi rat, ali i za celu zemlju”, navodi direktor Instituta za reumatologiju.

Težinu situacije dobro odslikava i promena u dnevnim potrebama za kiseonikom u Institutu.

“Dolazi pun kamion boca sa kiseonikom, 80 boca su naše dnevne potrebe. U redovnom radu nikada nam nisu bile potrebne boce sa kiseonikom, mali koncentratori zadovoljavali su naše potrebe. Sada nam treba za oko 75 bolesnika dnevno, više od jedne boce po bolesniku dnevno”, napominje Damjanov.

/ espreso.rs

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti