Preminuo nakon što je porodica isključila respirator da bi uključila klimu

Muškarac star 40 godina preminuo je u državnoj bolnici u Indiji, nakon što su članovi njegove porodice navodno isključili respirator iz struje kako bi uključili klima uređaj.

Ovaj muškarac primljen je u bolnicu nekoliko dana ranije nakon što su ljekari posumnjali da ima virus korona, a zbog otežanog disanja smješten je na specijalno izolovano odjeljenje za pacijente oboljele od Cov-19 Čovjek bio u toliko teškom stanju da ga doktori nisu ni testirali na koronu, već su ga odmah stavili na respirator i započeli terapiju.

Kako se navodi, u ponedjeljak ujutru bolesnog Indijca u bolnici je posjetila porodica, koja nije bila zadovoljna uslovima u kojima boravi. Kako je centralni rashladni sistem u bolnici bio isključen da bi se spriječilo širenje virusa, u sobi u kojoj je ovaj muškarac ležao bilo je više od 40 stepeni Celzijusa. Zbog toga je jedan od članova porodice donio portabl klima-uređaj, te su da bi ga priključili, isključili respirator.

Muškarac je preminuo, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopšte nije ni imao virus korona, već težak oblik hronične opstruktivne bolesti pluća. “Kad su isključili respirator iz struje, aparat se automatski prebacio na rezervno napajanje, odnosno na agregat na baterije. Međutim, baterija se istrošila nakon pola sata, poslije čega je pacijent preminuo. Kada je primijetila da nešto nije u redu, porodica je pozvala medicinsko osoblje, ali je već bilo kasno. Obdukcija je pokazala da je pacijent umro od gušenja”, naveo je dr Navin Saksena iz bolnice Mahara Bimsing.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više