Loše vijesti za sve koji trebaju put Njemačke! Njemačka ne prihvata PCR testove na koronavirus koji se urade u BiH!

Bosna i Hercegovina ne nalazi se na listi zemalja čije PCR testove na koronavirus prihvata Njemačka.

Kako se navodi na stranici njemačkog Instituta Robert Koch, na listi zemalja, na kojima su i Srbija, Albanija i Makedonija, ali i Eswatini, Burkina Faso te Surinam, nema Bosne i Hercegovine.

Prvenstveno, objavili su spisak riz*čnih zemalja, vezano za pandemiju novog koronavirusa, a koji UZR0KUJE infekciju COVID-19, i na tom se spisku nalazi naša zemlja.

Smjernice kažu da sve osobe koje dolaze iz tih zemalja, a ima ih 131, ili su ih posjetile u prethodne dvije sedmice moraju u dvosedmični karantin.

Nove upute navode da osobe koje imaju potvrdu da su unutar 48 sati testirani na koronavirus i da su rezultati negativni, ne moraju u karantin. Prihvaća se samo PCR test.

No, na spisku zemalja čiji se testovi prihvaćaju nema BiH.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više