Kolinda ponovo o Jugoslaviji: U Ameriku me nije poslao Tito, već moj tata mesar

Aktuelna predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u kampanju za novi mandat uoči izbora je ušla veoma oštro, a već duže vrijeme u svojim istupima bavi se Jugoslavijom, Titovim sistemom vladavine i praveći komparacije.
Često je Grabar-Kitarović u posljednjih godinu dana u svojim izjavama pokušavala omalovažiti određene segmente bivše Jugoslavije, ističući određene negativnosti.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Pa je tako nedavno komentirala da se živjelo iza “željezne zavjese”. Tokom posljednje posjete SAD-u govorila je da je bila djevojka rođena s “krive strane željezne zavjese” te da je sanjala mjesta gdje postoji sloboda izbora.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Nakon što je dobila kritike za takve komentare uz opasku da je i sama studirala u SAD-u, što govori o otvorenosti, a ne željeznoj zavjesi bivšeg sistema, Kolinda je odgovorila.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

“Naravno da ste mogli putovati. Tata me poslao u Ameriku, a ne Tito. To što se moglo izaći, nije bilo slučajno. Tito je bio inteligentan i kad je vidio da Jugoslavija ekonomski propada i da raste nezadovoljstvo, počeo je popuštati”, objasnila je za hrvatski N1.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Podsjetimo, predsjednica Hrvatske je sredinom 1980-tih srednju školu završila u SAD-u, u Los Almosu u Novom Meksiku.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više