Njemačka bi mogla ublažiti mjere, ali po “stepenastom planu”, evo šta to znači

Plan koji bi zemlji konačno trebalo da pruži perspektivu ima devet stranica.

U Njemačkoj, kao i u većini drugih zemalja, političari na svakih par nedjelja menjaju pravila u B0RBI protiv korone. Šta je otvoreno, a šta ZATV0REN0 , koliko su ograničena okupljanja? Jedna pokrajina bi to da promijeni.

Plan koji bi zemlji konačno trebalo da pruži perspektivu ima devet stranica i RAZN0B0JNA SL0VA, prenosi Deutsche Welle.

Društvo je u njemu podijeljeno u različite oblasti poput školstva, gastronomije i kulturne ponude. Incidencija – broj novih registrovanih zaraza u posljednjih sedam dana na 100.000 stanovnika – podijeljena je u četiri kategorije: iznad 100, ispod 100, ispod 50 i ispod 35.

U planu recimo piše da restorani moraju biti ZATV0RENI ako je incidencija iznad 50 – tada mogu samo da prave hranu za ponijeti. Ako incidencija STABILN0 ispod 50, onda u restoranima opet može da se sjedi, ali sa dvostruko manje gostiju nego prije pandemije. Ako padne ispod 35, onda se ukida i ograničenje radnog vremena.

To je detaljan plan kada i kako primjenjivati mjere tokom pandemije. Ako bi se postupalo po ovom planu, građani i preduzetnici više ne bi morali svakog trena da osluškuju koje će mjere donijeti politika i kada će ih opet promijeniti. Sve bi bilo jasno.

Za kri**čare ovog pristupa stvar je nerealna. Oni misle da će, zbog pojave novih mut*cija, ovakvi planovi morati da budu vraćeni u LADICU. Za zagovornike je ovo pak već odavno bilo NE0PH0DN0. Oni podsjećaju da se sa ranijim epidemijama uvijek tako radilo.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti