Zašto građani BiH radije biraju Hrvatsku nego Neum?

Neum, jedini bh. grad na Jadranskom moru, i danas je pust kao i proteklih sedmica, a nakon uvođenja mjera povodom pandemije korona virusa.

Neum je jedna od rijetkih općina u BiH u kojoj nema pozivitnih građana na korona virus.

Razgovarali smo sa načelnikom Općine Neum Živkom Matuškom koji nam je kazao da su razlog za navedenu situaciju mjere koje ova općina provodi, a među kojima je i ta da ne možete ući u Neum ukoliko nemate potvrdu da ste testirani na korona virus.

Zakon o turističkoj djelatnosti koji je suspendovan od jula 2014. godine i nepostojanje zakona o boravišnoj taksi donosi Turističkoj zajednici HNK kao i Federaciji BiH višemilionske gubitke.

Utvrdilo se da građani radije biraju Hrvatsku.

Prema ovim zakonima svi vlasnici hotela i privatnih prenoćišta bili bi obavezni prijavljivati svoje goste, ali poslodavci su zadovoljni prihodima od masovnog boravka turista, kako domaćih, tako i stranih, nacrno.

Izvor: N1

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više