Vlada FBiH na potezu: Ko će zamijeniti preminulog Salku Bukvarevića

Vlada FBiH morala bi vrlo brzo donijeti odluku koga će ovlastiti da rukovodi Ministarstvom za boračka pitanja nakon što je nedavno preminuo od koronavirusa ministar Salko Bukvarević.

Po Zakonu, Bukvarevića bi trebala mijenjati sekretarica Tatjana Pejakovića, ali je ona, kako saznajemo duže vrijeme na bolovanju. Prema informacijama našeg lista, Bukvarević je za potpisivanje svih akata ovlastio svog pomoćnika za finansije i informacioni sistem Mirzu Terzu.

Upravo je Terzo ključna osoba koja je i mijenjala Bukvarevića za vrijeme godišnjih odmora, ali i dok je bio na liječenju na Podhrastovima.

Terzo je potpisivao sve redovne akte. No, s obzirom na novonastalu situaciju, sada se mora očitovati Vlada i donijeti odluku ko će u ime ovog Ministarstva potpisivati akte i donositi ključne odluke.

Pogotovo što se bliži isplata invalidnina, koje su dogovorene za 10.avgust.

Moguće je da premijer Fadil Novalić potpiše odluku o invalidninama, ali je pitanje ko će rukovoditi ministarstvom koje je jedno od najizloženijih u Vladi FBiH s obzirom na tematiku kojom se bavi.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više