(VIDEO) Rizična vožnja Hitne pomoći: Bez rotacije preticanje preko pune linije

Snimak nesavjesne vožnje Hitne pomoći snimljen je na putu Donji Vakuf-Jajce. Naime, na snimku koji nam je poslao čitatelj portala Klix vidi se kako vozilo Hitne pomoći, bez upaljene rotacije pretiče kamion preko pune linije.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Vozač hitne pomoći nekoliko puta prekršio je ovo pravilo. Prvo je preticao kamion, a potom i vozilo s prikolicom.

Na ovaj način vozač Hitne pomoći ugrozio je svoj život ali i život ostalih učesnika u saobraćaju.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Inače, kazne za preticanje pune linije kažnjavaju se novčanom kaznom od 100 KM, s jednim ili dva kaznena boda, te oduzimanjem vozačke dozvole na mjesec dana.

Prema zakonu vozila s prvenstvom prolaza s rotacijom moraju imati odobrenje za korištenje uređaja za rotaciju, te svjetlosne i zvučne oznake. No uprkos hitnosti takvo vozilo ne bi smjelo prolaziti ni kroz crveno svjetlo na semaforu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više