U Laktašima lišen slobode Duško Soleša, 0SUĐEN ZB0G SIL0VANJA maloljetnice 1992. u Bihaću

Policija je jučer identifikovala i uh**sila osobu inicijala D.S. za kojim je raspisana međunarodna potjernica po naredbi Osnovnog suda Banja Luka zbog počinjenog kr**ičnog djela ratni zl**in protiv civilnog stanovništva.

Nezvanično, Fena saznaje da je uh**šen Duško Soleša.

Policijski službenici iz Policijske uprave Banja Luka su precizirali da su došli do saznanja da navedena osoba boravi na području općine Laktaši.

Osu**jičeni se, nakon što je uoči policajce, dao u bijeg, ali je sustignut i uh**šen.

Za navedenom osobom bila je raspisana i Centralna potjernica po naredbi Osnovnog suda Banja Luka i raspis o traganju.

Predat je u nadležnost Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Duško Soleša, bivši pripadnik nekadašnje Vojske RS, osuđen je na šest godina zatvora zbog sil**anja maloljetnice 1992. godine.

Vrhovni sud Federacije BiH je prije pet godina potvrdio presudu kojom je Soleša os*đen na šest godina zatvora zbog zl*čina počinjenih 1992. u Bihaću.

U presudi Kantonalnog suda u Bihaću se navodi da je oštećena “jasno i detaljno opisala si**vanje”, te u nekoliko navrata pokazala prstom na Solešu kao osobu koja ju je si**vala.

Soleša je uh**šen u novembru 2013. godine u Banjoj Luci, a zatim pušten da se brani sa slobode.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više