Strah zbog migranata zavladao Sarajevom: Komesar zabranio godišnji policajcima

Policijski komesar MUP-a KS Nusret Selimović donio je odluku da policajci ne mogu uzimati godišnji odmor u periodu od 15. decembra 2019. godine do 15. januara naredne godine.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Ova odluka je donesena kao vid odgovora na povećan priliv migranata na području Kantona Sarajevo, ali i zbog najavljenih manifestacija i javnih događaja vezanih za predstojeće vjerske i novogodišnje praznike.

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić za Klix.ba je kazao da je povećan broj policijskih službenika na lokalitetu Blažuja i Ušivka, odnosno na području Ilidže i Hadžića kako bi se osigurala bezbjednost građana i njihove imovine.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Uprkos pojačanom policijskom prisustvu, mještani Blažuja kažu da se ne osjećaju sigurno s obzirom da grupe migranata od jučer ujutru slobodno šetaju okolnim livadama pored privatnih imanja, vrše nuždu, bacaju smeće i kucaju na vrata mještana tražeći pitku vodu i hranu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Mještani su također primjetili da je području Blažuja, na livadi iza kasarne, danas pristiglo nekoliko privatnih automobila iz kojih su izašli migranti sa stvarima.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više