Senad Hadžifejzović vlastima: Akcize, gdje su pare, 7 milijardi, lopovi?!

Sada povećavamo ulog! S jedne skačemo na 7 milijardi koje su pojeli skakavci.

Sjećate se drame o akcizama? Tri lidera su insistirala da se uvede dodatni harač na gorivo, kako bi država konačno izgradila autoput 5C. Znate li koliko je novca od akciza ubrano? 7 milijardi – sedam milijardi! I jesmo li od akciza napravili autoput? Jesmo? Koliko? Nešto kilometara oko Zenice. Jesmo li otvorili taj autoput? Jesmo, ali ne radi. Odron.

Još jednom: Za tri godine akciza, građani su kupili 4,5 milijardi litara goriva. Za to vrijeme je skupljeno 7 milijardi maraka akciza za izgradnju autocesta. Za 3 godine je završena samo zenička obilaznica koja je ukupno koštala pola milijarde maraka. I samo nekoliko dana nakon otvaranja, obilaznica je zatvorena. Gdje je 6,5 milijardi?! Gdje su pare,lopovi?

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti