SDP okrenuo leđa protestima: Članovi dobili instrukcije da ne idu na protestnu šetnju koju je danas organizirao Hadžikadić

Nekoliko hiljada nezadovoljnih građana danas je protestnom šetnjom od Sebilja do Zgrade zajedničkih institucija BiH iskazalo nezadovoljstvo radom aktuelne vlasti.

Protesti su protekli mirno i bez ijednog incidenta, a organizovala ih je Paltofrma za progres. Dosta je bilo šutnje moto je okupljanja koje je predvodio Mirsad Hadžikadić, a podršku protestnoj šetnji izrazili su svojim prisustvom i predstavnici drugih stranaka.

Da je ta podrška “drugih stranaka” u slučaju SDP-a puko zavaravanje i mazanje očiju pokazuje prepiska koju smo dobili od čitatelja. U Prepisci na Viberu koji nam je poslala razočarana članica SDP-a vide se jasne instrukcije predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Damira Mašića članstvu da ne idu na proteste.

“Sad sam pričao sa njim, samo predsjednici stranaka idu, nipošto članovi i simpatizeri. Što je logično. Da mi ne guramo masovnošću Hadžikadića.” napisao je Mašić.”On” kojeg u poruci spominje Mašić je najvjerovatnije predsjednik stranke Nermin Nikšić.


Instrukcije koje je Mašić posalo članstvu putem Vibera/

Ova prepiska jasan je pokazatelj svog političkog licemjerstva ali i razjedinjenosti opozicije. Sigurno je da bi na mirnim protestima Platforme za progres bilo i više od par hiljada građana da im to partijski nalogodavci nisu zabranili.

/ OSLOBOĐENJE PORTAL

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više