Savez samostalnih sindikata BiH za ponedjeljak najavio protest zbog predloženih izmjena Zakona o radu

Savez samostalnih sindikata (SSS) Bosne i Hercegovine organizirat će protestnu šetnju povodom stavljanja na dnevni red sjednice Parlamenta Federacije BiH Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o radu.

Protest i protestna šetnja će se održati u ponedjeljak ispred sjedišta Vlade Federacije BiH i Parlamenta Federacije BiH sa početkom u 11 sati, saopćeno je iz SSSBiH.

– S obzirom da Savez samostalnih sindikata BiH već mjesecima pokušava argumentovano objasniti svim odgovornim društvenim akterima da je potpuno nelogično i nehumano uopće predlagati izmjene bilo kojeg dijela radnog zakonodavstva u vrijeme epidemije COV-19, te da je neprihvatljivo da predložene izmjene idu na štetu radnika, protestom i protestnom šetnjom želimo na miran i dostojanstven način ukazati na sve negativnosti po radnička prava koje nose predložene izmjene i dopune Zakona o radu i Zakona o vijeću zaposlenika – navodi se u saopćenju Sindikata.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više