Sarajevo tvrdi da ih je ministar prevario: Mektić obećao Vladi Kantona Sarajevo sedam autobusa, a na kraju im isporučio četrnaest!

Većina zastupnika Skupštine KS insistira da se barem zna zdravstveno stanje migranata, ali i da se poveća sigurnost građanaFotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica danas je zastupnicima Skupštine KS na sjednici kazao da je povećan broj migranata u KS, te izrazio negodovanje na neorganiziranom i neadekvatnom upravljanju migracijama na području KS.

– Protivimo se neorganiziranom i neadekvatnom upravljanju migracijama na području KS. Insistiramo da se migrantska kriza rješava ravnomjerno na čitavom području BiH. To je jedini način da ostvarimo humane uvjete za boravak migranata i suzbijemo kriminalni potencijal grupe ljudi koja je nezadovoljna uvjetima – kazao je Katica.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Naveo je da je ranije slao upite Ministarstvu sigurnosti BiH, kako bi pronašli najbolje rješenje, uradili sigurnosne pripreme, ali nije dobio nikakav odgovor, već samo informaciju da će migranti biti prebačeni u Ušivak.

Ministar je naveo da su urađene određene pripreme u Ušivku, uveden je sistem video nadzora, a u planu je također i osposobljavanje migrantskog centra u Blažuju.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Također, kazao je, radi se operativni plan i provode aktivnosti, kako bi se prikupile informacije o migrantima, njihovoj strukturi, identitetu, a za to je angažiran veći broj pripadnika MUP-a radi bolje koordinacije.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

– Imamo povećan broj migranata, a neslužbeno, postoje težnje da se dodatni broj migranata smjesti u Kantonu Sarajevo i to je ud**ac na Kanton. Ministar Mektić mi je obećao sedam autobusa iz Bihaća, a na kraju je došlo četrnaest. Isporučivanje problema Kantonu Sarajevo koji treba da se nosi s posljedicama neadekvatnog i nepravovremenog prihvata migranta, nije prihvatljivo – naglasio je ministar Katica.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više