Nedim Sladić najavio konačan kraj zime: Dolaze nam visoke temperature

Sladić je kazao i da je rano govoriti o ljetu, ali da se može govoriti o prognozi za proljeće, te da će biti toplije u drugom dijelu…

Meteorolog Nedim Sladić je za televiziju N1 govorio je o temperaturama koje možemo očekivati prvih dana proljeća, te kada možemo očekivati konačni kraj zime.

“Ovaj period je zadnji trzaj zime i nadamo se da ga kroz april neće biti, ali hoće biti hladna jutra i dalje. Temperature će rasti od četvrtka i često ćemo bilježiti prema kraju radne sedmice temperature zraka u dvocifrenim vrijednostima“, rekao je za Sladić.

Sladić je kazao i da je rano govoriti o ljetu, ali da se može govoriti o prognozi za proljeće, te da će biti toplije u drugom dijelu.

“U maju se mogu očekivati veća temperaturna odstupanja, a manje su šanse za prvi dio proljeća budući da je mart hladniji za stepen, stepen i po od prosjeka. Vjerovatno da će ovaj put mart ispasti hladniji od februara, što i nije tako čest slučaj“, kazao je.

Govorio je, također o vremenskim promjenama na Balkanu, kao i klimatskim promjenama.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti