MVP / Potvrđeno: Vlasti u Hrvatskoj omekšat će mjere za građane BiH

Vlasti u Hrvatskoj omekšat će mjere za građane Bosne i Hercegovine.

Ovo je danas kazao ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman u telefonskom razgovoru s Biserom Turković, zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

“Naime, nakon konsultacija sa ostalim kolegama iz Vlade Republike Hrvatske, ministar Grlić Radman upoznao je ministricu Turković da je postignuta saglasnost da se u najskorije vrijeme ublaže mjere za građane Bosne i Hercegovine prilikom njihovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj”, saopćeno je iz MVP BiH.

Ministrica Turković zahvalila je Grliću Radmanu na njegovom ličnom angažmanu nakon njihovih jučerašnjih kontakata, te zajedničkoj težnji da se eventualni nesporazumi između dvije zemlje rješavaju u duhu najbolje diplomatske prakse a odnosi razvijaju na iskrenim i dobrosusjedskim principima.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više