Milorad Dodik raspustio Gradski odbor SNSD-a u Banjoj Luci, novi predsjednik Vlado Đajić

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je danas raspustio Gradski odbor Banja Luke i za novog privremenog predsjednika imenovao Vladu Đajića, direktora Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Cilj novog Gradskog odbora će biti bolja priprema za opće izbore 2022. godine, a trenutni saziv ne bi mijenjao da SNSD nije pokazao loše rezultate na lokalnim izborima u Banjoj Luci. Upravo je bivši gradonačelnik Igor Radojičić bio i predsjednik Glavnog odbora SNSD-a u Banjoj Luci.

“Ovo je rezultat činjenice da smo izgubili mjesto gradonačelnika, ali naša partija je i dalje jaka i spremna za dalje jačanje. Đajića smo izabrali jer je ugledan i vodi UKC, na usluzi je svim ljudima i pomaže ovom gradu i RS-u”, rekao je Dodik.

Istaknuo je da će upravo Vlado Đajić i drugi novi članovi GO unijeti novi politički duh Banje Luke, no o Radojičiću nije puno govorio.

Upitan je i za pismo Valentina Inzka u kom traži od Narodne skupštine RS-a da oduzme priznanja ratnim zločincima kazavši da visoki predstavnik djeluje izvan svojih ovlasti s obzirom na to da “on nije nadležan za tumačenje Dejtonskog sporazuma, nego samo Aneksa 10”.

Milorad Dodik smatra da Inzkovo pismo i ponašanje ima za cilj dodvoravanja Sarajevu.

/ klix.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti