Ovaj grad bi prvi u BiH ponovo mogao uvesti policijski sat, šta čeka ostatak BiH?!

Na području Drvara će zbog P0G0RŠANJE epidemiološke situacije od ponedjeljka biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog štaba.

Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet je u teškom stanju i smješteni su u Covid B0LNICU u Mostaru.

– Od jutros su u Dom zdravlja Drvar prijavljena još četiri slučaja sa razvijenim simptomima – rekla je komandant Kriznog štaba Dušica Runić.

– Kao načelnik opštine i kao komandant kriznog štaba apelujem da se građani suzdržavaju od kretanja koliko je moguće, da nose maske u kontaktu sa drugim ljudima i da čuvajući sebe sačuvaju i druge kako bismo iz ove situacije izašli sa što manje žr*ava, jer zdravlje je na prvom mjestu – istakla je Runić.

Runić je dodala da će zaključci biti na snazi 15 dana.

Ukoliko situacija bude P0G0RŠANA u narednim danima, Runić je navela da će Krizni štab biti prinuđen da donese najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat, potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više