Dragan Čović: Mi više nemamo partnere u Federaciji, zbog toga nema ni vlade

Nakon dva mjeseca odvojenosti zbog pandemije koronavirusa ponovo su se sastali politički partneri Milorad Dodik, lider SNSD-a i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je u izjavi za medije nakon sastanka u Istočnom Sarajevu kazao kako je saradnja dvije stranke na svim nivoima jako dobra, a da su danas tretirane nekolike ključne teme, od kojih su migranti ponovo se pojavili kao najveći problem.

“Bojim se da ćemo paralelno s pandemijom ponovo imati problema s izbjegličkom situacijom. Afere koje dolaze iz Sarajeva od respiratora do drugih koje smo imali u zadnje vrijeme, nastoje se različitim spinovima transformirati u neke druge problem koje smo imali zadnjih dana”, kazao je Čović.

Danas sam rekao gospodinu Izetbegoviću, nastavio je, da ako želimo bilo šta uraditi moramo promijeniti navike.

“Vidjeli ste da neko i mimo konkursa smjeni i imenuje druge ljude u CIK, taj proces će se nastaviti i mi moramo reći da se krši zakon, procedure i kriteriji. Dogovore koje smo nekad napravili treba dalje proslijeđivati. Mi u Federaciji BiH nemamo više partnera, zbog toga nemamo vlast u HNK i FBiH”, kazao je Čović.

On je kazao i kako osnova svega treba je da bude “osiguranje što je moguće više životnih rješenja, a što je moguće manje populizma”.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više