Danas je u Livnu Dan žalosti povodom pogibije četiri mlade osobe u saobraćajnoj nesreći

Gradonačelnik Livna Luka Čelan proglasio je subotu 11. aprila Danom žalosti u Livnu zbog četiri izgubljena života u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Četvero mladih Livnjaka, troje iz Strupnića i jedno iz Čelebića, stradali su u saobraćajnoj nesreći u četvrtak 9. aprila na putnom pravcu Livno-Bosansko Grahovo u mjestu Kovačić.

Gradonačelnik Livna sa saradnicima izrazio je duboku sućut i saosjećanje s porodicama tragično preminulih mladih ljudi, saopćeno je na službenoj stranici Grada Livna.

Dan žalosti se obilježava spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade Gradske uprave Livna, Trgu kralja Tomislava te na svim javnim preduzećima i ustanovama.

Sahrana četvero mladih Livnjaka održat će se u nedjelju. U mjestu Strupnić posljednji ispraćaj održat će se za dvojicu mladića i jednu djevojku, dok će četvrta stradala djevojka biti sahranjena u Čelebiću.

Medijske kuće na području Livna dužne su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više